26 Δεκ 2008

Προκήρυξη που μοιράστηκε στους δρόμους της Άνω Πόλης

Είμαστε κάτοικοι της Άνω Πόλης,
είμαστε γείτονες και είμαστε διαδηλωτές!
Ελάτε μαζί μας να σπάσουμε το φόβο!


Όλοι γνωρίζουμε ότι το Σάββατο, 6 του Δεκέμβρη, έπεσε νεκρός από σφαίρα ειδικού φρουρού της αστυνομίας ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος. Η δολοφονία του Αλέξη λειτούργησε ως αφορμή για ένα πρωτοφανές κοινωνικό ξέσπασμα: νέοι κυρίως άνθρωποι, φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι, άνεργοι, μετανάστες κ.α. βγήκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν δυναμικά και πολύμορφα. Άλλοι συγκρούστηκαν με την αστυνομία, άλλοι κατέστρεψαν τράπεζες και καταστήματα, άλλοι έκαναν πορείες, άλλοι άναψαν κεριά. Γιατί όλα αυτά, γιατί αυτή η συσσωρευμένη οργή, γιατί σπάστηκαν μέχρι και τα καρτοτηλέφωνα; Είναι μόνο ο θάνατος του Αλέξη; Φυσικά όχι. Είναι βαθύτερα τα κοινωνικά αίτια που οδήγησαν σε αυτήν την έκρηξη. Είναι τα 588 ευρώ του βασικού μισθού. Είναι το Ασφαλιστικό που χιλιάδες άνθρωποι απέργησαν και διαδήλωσαν αλλά αυτό πέρασε. Είναι το ξύλο στο φοιτητικό κίνημα, στους μετανάστες, στους νέους στις πλατείες. Είναι τα 28 δις. που δόθηκαν στις τράπεζες. Είναι, είναι, είναι…Είναι η αλαζονεία μιας εξουσίας που νομίζει ότι μπορεί να σκοτώνει και να μη γίνεται τίποτα. Αλλά η κοινωνία, και ειδικά οι νέοι άνθρωποι, έδειξαν ότι αυτό δεν θα περνάει στην Ελλάδα. Και ένα μεγαλειώδες κίνημα απλώθηκε, από την Ιθάκη και τη Ναύπακτο ως την Ικαρία και τη Ρόδο, την Κομοτηνή και την Κρήτη. Μέχρι και στο εξωτερικό έγιναν διαμαρτυρίες: σε Αργεντινή, Αμερική, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Αγγλία, Ρωσία κ.α.
Παρόλο τα συγκλονιστικά γεγονότα, κανείς δεν τιμωρήθηκε από τη μεριά του Κράτους και της Κυβέρνησης. Κανείς μα κανείς. Μόνο οι διαδηλωτές είναι υπεύθυνοι για ό,τι συμβαίνει. Και έτσι ντόπιοι και μετανάστες, ενήλικοι και ανήλικα παιδιά έχουν βρεθεί στη φυλακή. Πάνω από 200 άτομα διώκονται, επειδή πέταξαν μια πέτρα, έσπασαν μια βιτρίνα ή απλά έτυχε να βρεθούν στο δρόμο. Μέχρι και ανήλικα παιδιά διώκονται με βάση τον τρομονόμο, δηλαδή ότι έφτιαξαν τρομοκρατική ομάδα! Είναι ξεκάθαρο το μήνυμα που θέλουν να μας δώσουν: ΦΟΒΟΣ. ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ ΟΛΟΙ.

Ε λοιπόν δεν θα κλειστούμε στα σπίτια μας!
Δε θα δεχτούμε τη σύγχρονη μορφή χούντας!
Δε θα σταματήσουμε να αναδεικνύουμε τα κοινωνικά αίτια των διαδηλώσεων!

Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση των διωκόμενων διαδηλωτών!


Και προχωράμε σε κατάληψη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στην Πλατεία Κουλέ Καφέ, όχι για να την κλείσουμε αλλά για να την ανοίξουμε στη γειτονιά!
Νέα ανοιχτή συνέλευση τη Δευτέρα 22 Δεκέμβρη στις 4 το απόγευμα.


Ανοιχτή Συνέλευση Αγώνα Άνω Πόλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου